Resepi Kuih Bingka Gula Melaka

Resepi bingka tepung beras gula melaka. Kuih bingka atau bengkang ialah kuih tradisi Melayu yang sangat sedap dinikmati untuk sarapan pagi a...
Resepi Mee Kuah Kelantan

Resepi mee kuah Kelantan . Mee kuah Kelantan ni resepinya hampir sama dengan mee rebus Terengganu. Kuahnya cair seakan mee sup, bukan pekat ...
Resepi Nasi Goreng Udang Sedap

Cara membuat nasi goreng udang. Rahsia nasi goreng yang enak sempurna terletak pada nasinya. Nasi yang peroi (butir tidak melekat antara s...
Resepi Sotong Goreng Kunyit

Resepi sotong goreng kunyit . Sotong goreng kunyit adalah menu lauk paling mudah, ringkas dan sangat cepat disediakan. Lauk ekspres ni sanga...
Resepi Pulut Sekaya / Seri Kaya

Resipi kuih Pulut Seri Kaya . Kuih tradisi ini popular di Pantai Timur. Pulut Seri Kaya juga dikenali dengan nama Pulut Sekaya di Kelantan d...
Kuih Kaswi / Lompang Pandan Sukatan Cawan

Kuih kaswi merupakan antara kuih kukus tradisional yang masih digemari hingga kini. Kuihnya lembut, kenyal, wangi dan bentuknya comel. Kuih ...
Resepi Sotong Masak Stir-Fry

Sotong masak stir-fry . Sotong yang dimasak dengan kaedah kacau-goreng atau stir-fry memang mudah dan cepat disediakan. Sangat sesuai jika a...
Resepi Kuih Keria Sedap Dan Mudah

Kuih keria adalah manisan pencuci mulut yang popular, enak dinikmati untuk minum petang atau untuk berbuka puasa. Kuih keria merujuk kepada ...
Resepi Kuih Ketayap Sukatan Cawan

Resipi kuih ketayap . Kuih ketayap atau kuih dadar ini juga dikenali dengan nama kuih batang buruk di Kelantan. Teksturnya lembut, dan rasan...
Resepi Kuih Tepung Pelita

Resepi kuih tepung pelita mudah . Tepung pelita merupakan kuih tradisional Melayu yang popular terutama di bulan Ramadan. Teksturnya lembut,...
Resepi Bihun Kuah Istimewa

Resepi bihun kuah . Sekali-sekala bila dah jemu makan nasi, bolehla cuba masak bihun atau mee kuah. Namanya simple tapi rasanya sangat sedap...
Resepi Tomyam Campur Thai

Resipi tomyam campur . Tomyam merupakan sup yang ringan, ringkas dan segar. Kalau kami makan masakan panas di luar, biasanya tomyam menjadi ...
Resepi Kailan Ikan Masin

Resipi kailan ikan masin . Sayur kailan ikan masin adalah menu ringkas, mudah dan sangat cepat dimasak. Enak dinikmati dengan nasi putih, te...
Resepi Sup Tulang Gearbox

Resepi sup tulang gearbox . Selepas Hari Raya Haji, mesti adalah lebihan tulang lembu korban dalam freezer kan. Nak memasak tulang lembu ni ...
Resepi Laksa Penang Sedap

Laksa penang ialah laksa dengan kuah masam-pedas berasaskan ikan yang berasal dari negeri Pulau Pinang. Boleh dikatakan bahawa laksa penang ...
Resepi Kuih Cara Berlauk Sedap

Resipi kuih cara berlauk . Kuih cara berlauk hampir sama sahaja dengan kuih cara manis, cuma ia berintikan lauk (protin) dan biasanya berwar...
Resepi Nasi Goreng Pattaya

Nasi goreng pattaya adalah nasi goreng yang dibungkus dengan telur dadar. Bunyi macam masakan Thailand tapi sebenarnya ia berasal dari Malay...
Resepi Karipap Kentang Rangup

Resipi kuih karipap rangup inti kentang . Kuih karipap merupakan kuih yang digemari ramai dan dinikmati bila-bila masa - sarapan pagi, minum...
Resepi Belebat Ubi Keledek

Belebat ubi keledek atau dikenali dengan nama belebat ubi stelo di Kelantan adalah kuih kukus manis tradisional berasaskan tepung beras. Ra...
Resepi Gulai Siput Daun Kaduk

Gulai lemak siput daun kaduk . Gulai lemak kuning siput merupakan masakan kampung. Siput datang dari sawah, daun kaduk dari belakang rumah. ...
Udang Goreng Butter (Butter Prawn)

Udang goreng mentega (butter prawn) adalah masakan yang menyerlahkan keenakan dan kemanisan udang. Kombinasi rasa manis udang segar, lemak ...
Resepi Kuih Seri Muka Sukatan Cawan

Resipi kuih seri muka lembut sukatan cawan . Kuih seri muka - cantik dipandang sedap dimakan, dan tak susah untuk disediakan. Teksturnya lem...
Resepi Ikan Siakap Tiga Rasa Sedap

Ikan siakap tiga rasa merupakan menu wajib kami kalau makan di restoran masakan panas. Memang sedap menu ala Thai ni, ada rasa manis, masam ...
Resepi Kari Tulang Rusuk

Resepi kari tulang lembu . Kari tulang adalah kuah pencicah roti canai yang popular di Kelantan. Di restoran roti canai, tulang gearbox dim...
Hati Dan Limpa Lembu Goreng Kunyit

Hati & limpa lembu goreng kunyit adalah masakan yang sangat mudah tapi sedap yang membangkitkan selera. Di Kelantan, masakan ini dan per...
Resepi Makaroni Aglio Olio Mudah

Makaroni aglio olio bermaksud makaroni dengan bawang putih dan minyak. Menu ini paling simple tapi tak kurang sedapnya. Ia cukup mudah dan c...
Resepi Rendang Ayam Sedap

Resipi rendang ayam . Ayam masak rendang merupakan menu popular yang sesuai untuk pelbagai majlis samada jamuan, kenduri atau hari raya. Ia ...
Resepi Rendang Daging Sedap

Resipi rendang daging . Rendang daging merupakan menu popular di hari raya terutamanya hari raya korban. Ia sedap dimakan dengan nasi, leman...
Resepi Perut Lembu Air Asam Kelantan

Perut lembu air asam . Air asam perut lembu sememangnya popular di Kelantan terutama semasa hari raya korban / aidil adha. Rasanya yang masa...
Resepi Daging Masak Pedas

Resipi daging masak pedas. Daging masak pedas sesuai dimakan dengan nasi putih, nasi tomato atau nasi minyak. Sekali pandang, rupa daging m...
Resepi Daging Masak Black Pepper

Resipi daging black pepper. Daging black pepper atau daging masak lada hitam adalah masakan daging yang mudah dan cepat dimasak. Memang sed...
Resepi Ikan Masak Kicap

Resipi ikan masak kicap . Ikan masak kicap merupakan masakan ikan mudah dan sedap yang digemari seisi keluarga. Kanak-kanak pasti sukakannya...
Resepi Sup Sayur Cendawan Dan Sawi

Sus sayur cendawan sawi . Sup sayur sememangnya sedap, ringkas dan mudah disediakan. Ia sering kali menjadi menu penyelamat dikala sibuk/mal...
Resepi Donat Gebu Dan Lembut

Resipi donat gebu dan lembut . Donut merupakan kuih makanan ringan yang di sukai oleh semua peringkat umur. Donut versi lembut gebu ini ring...
Resepi Asam Pedas Ikan Pari Melaka

Asam pedas ikan pari Melaka . Asam pedas merupakan masakan Melayu yang popular di selatan tanah air iaitu di negeri Melaka dan Johor. Kedua-...
 Ubi Keledek Jepun Rebus

Ubi keledek Jepun rebus . Ubi keledek Jepun kulitnya berwarna ungu kemerahan dan isinya berwarna kekuningan. Rasanya lebih manis dan lebih s...
Resepi Kek Marble Pelangi Mudah

Resipi kek marble pelangi gebu . Kek marble pelangi - cantik dipandang sedap dimakan, dan agak mudah disediakan. Teksturnya lembut, dan sang...
Resepi Kuih Batang Buruk Asli

Resipi kuih batang buruk asli . Kuih batang buruk merupakan biskut raya kegemaran ramai. Ianya rangup, lemak manis dengan rasa kacang hijau....
Resepi Gulai Ikan Tongkol

Resipi gulai ikan tongkol / aya Kelantan . Gulai ikan tongkol atau ikan aya adalah antara menu yang popular di Kelantan. Ia merupakan lauk u...
Resepi Bubur Jagung Bersagu

Bubur jagung adalah manisan pencuci mulut yang popular untuk juadah berbuka puasa atau untuk minum petang. Ia sedap dimakan begitu sahaja a...
Resipi Daging Masak Merah

Daging masak merah adalah masakan daging yang mudah dan ringkas, tapi sedap. Masakan simple ini enak dinikmati panas-panas dengan nasi putih...
Resepi Apam Beras Gebu

Resipi apam beras gebu . Kuih apam beras atau apam nasi merupakan kuih kukus simple yang mudah dibuat. Teksturnya lembut, gebu dan rasanya m...
Resepi Sup Ayam Simple

Resepi sup ayam mudah dan sedap . Sup ayam masakan simple yang sesuai untuk orang bujang dan juga untuk keluarga. Cepat dimasak, sedap dimak...
Resepi Ikan Patin Masak Tempoyak

Ikan patin masak tempoyak . Gulai tempoyak ikan patin memang sedap lebih-lebih lagi yang asli dari Temerloh. Rasanya yang umami dan masam ma...
Resepi Daging Goreng Kunyit

Daging goreng kunyit adalah masakan daging paling simple tapi sedap yang membangkitkan selera. Masakan ringkas ini enak dinikmati panas-pana...
Resepi Tart Nenas Gulung

Resipi tart nenas gulung . Tart nenas ialah diantara biskut/kuih raya yang popular dan digemari ramai. Walaupun tart nenas banyak dijual bil...
Resepi Kari Daging Sedap

Resepi kari daging / daging masak kari . Daging masak kari adalah menu lauk berkuah yang versatile kerana ia sesuai dipadankan dengan pelba...
Resepi Ayam Percik Kelantan

Resepi ayam percik Kelantan . Ayam percik amat popular di negeri Kelantan dan Terengganu terutama sekali bulan puasa dan biasanya banyak dij...
Resepi Onde-Onde / Buah Melaka

Resepi kuih onde-onde atau buah melaka . Onde-onde atau buah Melaka dikenali juga dengan nama buah mulong. Kuih tradisional yang diperbuat d...
Resepi Ayam Masak Kurma

Resepi mudah kurma ayam / ayam masak kurma . Ayam masak kurma adalah menu lauk yang popular untuk kenduri. Kurma ayam rasanya kurang berempa...
Kangkung Goreng Belacan Dengan Udang

Resipi kangkung goreng belacan dengan udang . Sayur kangkung goreng belacan adalah menu murah, simple dan sangat cepat dimasak. Lebih sedap ...
Resepi Solok Lada Kelantan

Cara membuat solok lada Kelantan . Solok lada ialah lada/cili yang disumbat dengan inti ikan bercampur kelapa muda dan dimasak dalam santan....
Resepi Kuih Cara Manis

Resipi kuih cara manis lembut . Kuih cara manis sama sahaja dengan kuih cara berlauk , cuma ia berintikan gula, bukannya lauk (protin). Teks...
Resepi Lala Masak Pedas Cili Padi

Resipi lala masak pedas . Lala masak pedas adalah masakan tumis mudah, cepat dimasak dan membangkit selera. Ia menggabungkan cili padi, sera...
Resepi Roti Jala Tanpa Acuan

Cara mudah membuat roti jala lembut tanpa acuan . Roti jala ni sebenarnya macam lempeng, cuma ia dibentuk seperti jala - yang nipis, lembut ...
Resepi Ikan Celup Tepung

Cara membuat ikan goreng celup tepung . Ikan goreng celup tepung (ICT) ialah di antara lauk sampingan popular untuk nasi kerabu . Ia juga se...
Resepi Nasi Ayam Terlajak Sedap

Resepi nasi ayam sedap . Nasi ayam terdiri dari lima komponen utama iaitu nasi, ayam, sup, sambal kicap dan sambal cili. Menghasilkan nasi a...
Resepi Ayam Bakar BBQ

Resepi ayam bakar barbecue . Membakar ayam atau barbeque merupakan salah satu aktiviti pengerat silaturrahim semasa family gathering atau pe...
Resepi Sos Black Pepper Sedap

Resepi sos lada hitam (black pepper sauce) . Sos lada hitam ialah gandingan hebat untuk ayam panggang, chicken chop dan barbeku. Sos lada h...
Resepi Kuih Ulat Bulu Kelantan

Resepi kuih ulat bulu Kelantan . Kuih ulat bulu - satu lagi kuih dari Kelantan dengan nama yang unik. Cara membuatnya sama dengan buah melak...
Ikan Cencaru Bakar Sumbat Sambal

Resepi ikan cencaru sumbat sambal . Ikan cencaru sumbat sambal ada dua versi - goreng dan bakar. Kedua-dua versi cencaru sumbat memang sedap...
Resepi Nasi Kerabu Tumis Kelantan

Resepi nasi kerabu kuning/tumis . Nasi kerabu tumis terdiri dari empat komponen utama iaitu nasi, sambal kelapa, tumisan dan kerabu ulam-ula...
Resepi Kek Batik Lembut Sedap

Resipi kek batik lembut. Kek batik atau hedgehog slice ni senang dan cepat dibuat serta tak perlu membakar atau mengukus. Sesuai dinikmati ...
Resepi Kuih Lapis Sedap

Resipi kuih lapis sedap. Kuih lapis ialah kuih kukus tradisional yang cantik dengan rasa lemak manis. Kuih ini sesuai dinikmati pada bila-bi...
Resepi Kuih Lompat Tikam Kelantan

Resepi kuih lompat tikam . Lompat tikam merupakan kuih tradisional Kelantan yang popular terutama di bulan Ramadan. Ia juga sering menjadi p...
Udang Masak Lemak Cili Api

Resipi udang masak lemak cili api Negeri Sembilan . Udang masak lemak cili api ini untuk mereka yang suka masakan pedas. Memasak gulai lemak...
Resepi Sup Tulang Simple

Resepi sup tulang lembu mudah . Selepas Hari Raya Haji, mesti adalah lebihan tulang lembu korban dalam freezer kan. Nak memasak tulang lembu...
Resipi Ikan Goreng Kunyit

Resepi ikan goreng kunyit . Ikan goreng kunyit adalah masakan ikan paling simple.  Ia adalah masakan asas, setaraf dengan menggoreng telur h...
Ayam Masak Lemak Cili Api Negeri Sembilan

Resipi ayam masak lemak cili api/padi Negeri Sembilan . Ayam masak lemak cili api ni sesuai benar dengan mereka yang suka masakan pedas. Mem...
Resepi Sambal Padang/Minang Merah Asli

Resipi sambal merah Padang / Minang . Sambal merah dan sambal hijau (ijo) Padang (Minang) merupakan menu sampingan pelengkap yang wajib bagi...
Ayam Masak Kicap Berkuah

Resipi ayam masak kicap . Ayam masak kicap merupakan masakan ayam simple dan sedap yang digemari seisi keluarga, orang dewasa dan juga kanak...
Resepi Ayam Percik Terengganu Special

Resepi ayam percik Terengganu . Ayam percik amat popular di negeri Kelantan dan Terengganu terutama sekali bulan puasa dan biasanya banyak d...
Resepi Nasi Goreng Cina

Cara membuat nasi goreng Cina. Biasanya nasi goreng cina ni warna nasinya putih kuning, rasanya light dan tak pedas berbanding nasi goreng...
Resepi Ketupat Sotong Kelantan

Resepi ketupat sotong atau sotong sumbat Kelantan . Ketupat sotong ialah sotong yang disumbat dengan pulut. Ada dua versi yang sedikit berbe...
Cara Merebus Pasta Dengan Betul

Cara betul merebus pasta . Pasta merupakan makanan yang diperbuat dari tepung semolina gandum durum. Pasta yang diimport masuk ke Malaysia a...
Resepi Sira Labu Mudah

Resipi sira labu . Sira labu adalah manisan pencuci mulut yang amat mudah dan cepat dimasak. Sira labu, sira pisang dan butir nangka adala...
Resepi Ikan Singgang Kelantan

Ikan masak singgang Kelantan . Ikan singgang ialah sejenis sup masakan rebus ala kampung paling mudah. Masakan yang amat simple: tak perlu m...
Spaghetti Marinara Dengan Lala

Spaghetti marinara dengan lala. (Sos marinara ialah sos/kuah berasaskan tomato yang sering dipadankan dengan pasta). Spaghetti berkuah tomat...
Sayur Goreng Bunga Kobis Dengan Udang

Sayur goreng bunga kobis, kobis dan udang . Masakan ini menggunakan kaedah kacau goreng atau stir fry . Ianya mudah dan cepat, dan sayur kek...
Kuey Teow Goreng Dengan Udang Dan Ayam

Kuey teow goreng sesuai untuk sarapan pagi, makan tengahari serta makan malam. Ianya mudah dan cepat disediakan. Cara memasaknya hampir sama...
Resepi Kuih Sagu / Sagu Bronok Mudah

Kuih sagu bersalut kelapa parut atau sagu bronok sesuai dinikmati untuk sarapan pagi atau minum petang. Kuih sagu hendaklah lembut tapi masi...
Resepi Udang Goreng Kunyit

Resipi udang goreng kunyit simple dan sedap . Udang goreng kunyit adalah menu mudah yang menyerlahkan keenakan dan kemanisan udang. Kombinas...
Resepi Brownies Cip Coklat Almond Paling Sedap

Brownies dengan cip coklat dan almond terbaik. Brownies yang sangat sedap dan kaya dengan coklat. Isi dalamnya lembut dan moist, kulit serta...
Resepi Daging Masak Kicap Berkuah

Daging masak kicap adalah masakan simple tapi sedap yang membangkitkan selera. Masakan berkuah ini sesuai untuk seisi keluarga dan rasa mani...
Sayur Taugeh Goreng Campur Kobis, Carrot Dan Udang

Sayur taugeh goreng dengan kobis, carrot dan udang . Masakan ini menggunakan teknik kacau goreng atau stir fry . Ia mudah dan sangat cepat d...
Resepi Nasi Goreng Kampung Sedap

Cara membuat nasi goreng kampung dengan ikan bilis yang sedap dan pedas. Nasi goreng memerlukan nasi yang peroi (butir nasi tak melekat ant...
Resepi Gulai Kari Ayam

Resepi kari ayam / ayam masak kari . Kari ayam atau dikenali juga dengan nama gulai ayam adalah menu lauk yang popular kerana ia sesuai dipa...
Resepi Fettuccine/Spaghetti Goreng Cili Padi Pedas

Fettuccine* goreng cili padi pedas. Resepi Fettuccine goreng cili padi ini ditambah tomato segar dan ikan tuna sebagai penambah perisa, ser...
Resepi Air Jagung Special Sedap

Cara membuat air jagung susu . Minuman air jagung susu dengan ais menghilangkan dahaga dan menyegarkan, sesuai dinikmati ketika cuaca panas....
Resepi Salad Kentang Dengan Telur (cara Jepun)

Salad kentang Jepun (Japanese potato salad) dengan telur , carrot dan timun. Salad kentang boleh dibuat sekaligus dengan kuantiti besar, l...
Masak Lemak Kobis, Sawi Dan Keledek

Masak lemak putih sayur kobis campur sawi dan keledek. Masakan kampung yang simple, tapi cukup menyelerakan. Sedap dimakan dengan nasi panas...
Sayur Air Pucuk Cekur Manis Dengan Cendawan

Cekur manis juga dikenali dengan nama sayur atau pucuk manis. Pucuknya biasanya dibuat masak lemak dengan keledek atau labu, atau digoreng s...
Acar / Salad Nenas Berlada

Acar atau salad nenas berlada ini amat mudah disediakan, tanpa perlu memasak. Menu paling simple ini sedap dimakan begitu sahaja atau dihid...
Resepi Mudah Coleslaw KFC

Kentucky Fried Chicken (KFC) bukan sahaja terkenal dengan ayam gorengnya, malah coleslawnya turut menjadi poojaan (gaya Seniman Bujang Lapok...
Resepi Pengat Keledek Bersagu

Pengat ubi keledek adalah manisan tradisional yang agak popular terutama sebagai pencuci mulut dan juadah berbuka puasa. Ia sedap dimakan be...
Resepi Spaghetti Bolognese Sardin Dengan Cendawan

Spaghetti bolognese sardin mudah ini menggunakan ikan sardin dalam tin bagi menggantikan daging kisar, dan ditambah sedap dengan cendawan. M...
Resepi Kuih Cik Mek Molek Rangup

Cik mek molek adalah kudapan popular di negeri Cik Siti Wan Kembang. Cik mek molek yang sedap ialah yang rangup kulit luarnya, lembut isi da...
Resepi Gulai Lemak Udang

Gulai lemak udang Kelantan . Memasak gulai darat udang ni memang senang & cepat sebab tidak perlu menumis, tapi hasilnya cukup sedap dan...
Resepi Sardin Roll/Gulung

Sardin gulung atau sardin roll adalah kuih yang digemari ramai. Sesuai dinikmati pada bila-bila masa, sebagai kudapan ataupun untuk minum pa...
Resepi Spaghetti Tuna Simple

Spaghetti tuna ini menggunakan ikan tuna dalam tin sebagai asas kuah, ditambah dengan capsicum dan lada hitam. Menu yang senang dan cepat di...
Resepi Air Limau Kasturi Dengan Pudina

Cara membuat air limau kasturi dengan pudina (mint) . Minuman limau kasturi (juga dikenali dengan nama Calamansi atau Kalamansi ) dengan p...
Resepi Lepat Pisang Sedap

Resipi lepat atau belebat pisang . Kuih lepat pisang atau belebat pisang adalah kuih kukus tradisional yang masih popular. Rasanya lemak man...
Resepi Kerutuk Daging

Resepi kerutuk daging / daging masak kerutuk . Kerutuk daging adalah menu lauk yang popular pantai timur. Di Kelantan, kerutuk daging versi ...
Resepi Gulai Kuning Telur Itik

Resipi gulai kuning telur itik . Gulai telur itik atau telur itik masak gulai adalah antara menu masakan kampung yang popular di Kelantan. M...
Resepi Kuih Apam Puteri Ayu Gebu

Resipi kuih apam seri ayu / puteri ayu . Kuih puteri ayu adalah sejenis kek span kukus bersaiz kecil. Ia biasanya berperisa pandan dan mempu...
Resepi Dalca Kelantan Paling Sedap

Resepi dalca daging / ayam / sayur Kelantan . Selain dari gulai daging dan ayam goreng berempah , dalca merupakan masakan berkuah yang serin...
Resepi Pengat Pisang Nangka

Pengat adalah manisan pencuci mulut tradisional yang popular terutama di Pantai Timur iaitu di Kelantan dan Terengganu. Pengat tak jauh beza...
Resepi Bubur Sagupal

Resipi bubur sagu / kuih sagu berkuah / sagupal . Sagupal (sagu+kepal?) ialah kuih tradisional Kelantan / Terengganu berasaskan sagu. Ia sea...
Resepi Spaghetti Carbonara Mudah

Spaghetti carbonara yang sedap dan mudah menggunakan sup krim cendawan sebagai asas kuah, ditambah ayam, cendawan dan lada hitam. Taklah sem...
Resepi Sambal Tumis Ikan Bilis Sedap

Sambal tumis ikan bilis sinonim dengan masyarat Melayu dan nasi lemak. Sebenarnya terdapat banyak versi dan teknik memasak sambal tumis ikan...
Resepi Bubur Kacang Hijau

Resipi bubur kacang hijau . Bubur kacang hijau ialah bubur lemak manis yang popular sepanjang zaman. Manisan yang simple ini sering dihidang...
Resepi Ayam Masak Merah

Ayam masak merah adalah lauk berasaskan ayam yang popular, dan merupakan antara menu pilihan untuk kenduri selain ayam goreng berempah dan ...
Resepi Sira Pisang

Resipi sira pisang nangka . Sira pisang adalah manisan pencuci mulut yang amat mudah dan cepat dimasak. Sira pisang, butir nangka adalah an...
Resepi Ayam Paprik Sedap

Resipi ayam paprik . Ayam masak paprik adalah masakan panas ala Thai yang mudah, sedap dan cepat dimasak. Ianya menu 2 dalam 1 kerana ia men...
Resepi Bubur Butir Nangka

Resipi butir nangka . Butir nangka adalah sejenis kuih tradisional berkuah / bubur manis yang popular di Kelantan, terutama sekali di bulan ...
Resepi Gulai Ikan Kering

Resipi gulai ikan kering . Gulai darat ikan kering atau lebih spesifiknya gulai darat ikan kering adalah antara menu sarapan pagi yang popul...
Resepi Ayam Goreng Berempah

Resipi ayam goreng berempah . Ayam goreng berempah menjadi menu pilihan untuk kenduri atau jamuan kerana ia digemari hampir semua orang. Ia ...
Resepi Kari Ikan Tongkol

Resepi kari ikan tongkol / tenggiri . Ikan tongkol masak kari memang sedap disukai ramai. Sesuai sebagai lauk untuk makan tengahari atau mal...
Resepi Sambal Tumis Telur Rebus

Resipi sambal tumis telur rebus . Sambal tumis telur rebus atau telur rebus masak merah adalah lauk berasaskan telur yang ringkas, senang d...
Resepi Nasi Kak Wok

Nasi Kak Wok ialah nasi berlauk untuk makan tengahari yang popular di Kelantan. Nasi Kak Wok terdiri dari empat komponen utama iaitu nasi pu...
Resepi Bihun / Mee Hoon Goreng Sedap

Resipi bihun / mee hoon goreng . Bihun, bee hoon atau mee hoon goreng mudah dan cepat dimasak, dan sedap dimakan. Bihun goreng adalah makana...
Resepi Chicken Chop Black Pepper

Chicken Chop merupakan masakan western ayam goreng yang popular terutama di kalangan muda mudi. Salah satu variasi chicken chop ialah Chicke...
Resepi Mee Goreng Sedap

Mee goreng sesuai untuk sarapan pagi, makan tengahari serta makan malam. Ianya murah dan senang disediakan. Berikut kami kongsikan resipi m...
Click to go to top